EM-kval (herr)

Italien vann ödesmatchen mot Nordmakedonien.
Nu räcker det med ett kryss mot Ukraina för att ta sig vidare till EM.

England är redan klart för EM nästa sommar. Bakom dem gör Italien och Ukraina upp om andraplatsen i gruppen.

Då var ett pressat Italien i behov av en seger mot Nordmakedonien för att inte vägen till EM 2024 skulle bli betydligt svårare.

Då fick laget en drömstart då Darmian nickade in 1-0 i den 17 minuten. Italien fortsatte därefter att skapa chanser och efter 40 minuter fick laget ett gyllene läge att utöka ledningen då Jorginho la upp bollen på straffpunkten.

Mittfältaren gjorde sin typiska variant med ett "hoppsasteg" på väg fram mot straffpunkten men den nordmakedonske målvakten Dimitrievski var med på noterna och stod för en stor räddning.

Men bara sekunder senare så small det.

Första halvlekens gigant Federico Chiesa tog saken i egna händer och med ett kliniskt avslut från distans skickade han in 2-0 för sitt Italien. Och innan första halvlek var slut skulle han bli tvåmålsskytt. Chiesa tog en maxlöpning och utmanade sin försvarare innan han curlade bollen i en retsam både in i bortre gaveln.

Två mål av inbytte Jani Atanasov i andra halvlek satte dock Italien under rejäl press och Nordmakedonien gick för ett 3-3-mål. Då klev Giacomo Raspadori fram och satte 4-2 för Italien och Stephan El Shaarawy gjode 5-2 på tilläggstid.

Segern innebär att Italien går vidare till EM vid ett kryss mot Ukraina i sista omgången, skulle Ukraina däremot vinna går EM-platsen till dem.

Italien: Donnarumma - Darmian, Gatti, Acerbi, Dimarco - Barella, Jorginho, Bonaventura - Berardi, Raspadori, Chiesa.

Nordmakedonien: Dimitrievski - Manev, Serafimov, Musliu, Dimoski - Elezi, Ademi - Alioski, Bardhi, Elmas - Miovski.