Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Champagne drar tillbaka Fifa-kandidatur

Foto: SCANPIX

Efter David Ginola försvinner ännu en kandidat om posten som Fifa-president.
Jerome Champagne har dragit tillbaka sin kandidatur efter att ha misslyckats med att få i hop det nödvändiga stödet från fem nationsförbund.

I fredags blev det definitivt klart att den tidigare franske storspelaren David Ginola drar tillbaka sin kandidatur för att bli Fifa-president. Detta sedan Ginola misslyckats med att få stöd från minst fem nationsförbund, vilket är ett krav för att få ställa upp i valet. Redan på torsdagen gick bland annat BBC ut med uppgifter som gjorde gällande att Ginola hoppade av, men det förnekade fransmannen på fredagen.

Nu möter ännu en kandidat samma öde. Landsmannen Jerome Champagne kommer inte heller att ställa upp i valet till att bli ny Fifa-president. Champagne misslyckades även han med att få det nödvändiga stödet från nationsförbunden.

Sepp Blatter, 79 i mars, siktar på att bli omvald för en fjärde gång. Utmanarna som finns kvar är den tidigare portugisiske stjärnan Luis Figo, holländaren Michael van Praag (som SvFF stöttar) och prins Ali Bin al-Hussein av Jordanien.

Publicerad 2015-02-02 kl 09:40

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER