Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Danska beskedet: Jørgensen är låst

Sverige (herr)

Svenska Fotbollförbundet kan sluta utreda läget kring svensk-danske Filip Jørgensen.
Han är låst till Danmark, rapporterar bold.dk.
- Filip kan inte spela för Sverige, säger DBU:s talang- och utvecklingschef Kenneth Heiner-Møller till bold.dk.

32:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TT.

I spelaren ovan ser du Tomassons första trupputtagning.

I går, onsdag, tog Blågults nye förbundskapten Jon Dahl Tomasson ut sin trupp till träningsmatcherna mot Portugal och Albanien senare i mars.  I den fanns inte de två svenskdanskarna Filip Jørgensen och Magnus Mattsson, men Tomasson ville inte stänga dörren för duon även om spelarna själva talat i media om att de helst vill representera Danmark.

Vad gäller Villarreals Filip Jørgensen, 21, hävdade förre svenske förbundskaptenen Janne Andersson att målvakten var låst till Danmark efter att ha bytt blågult mot rödvitt på ungdomsnivå. Den frågan ville Tomasson få utredd.

- Han är en väldigt bra målvakt och jag vet att vår juridiska avdelning tittar på det ärendet. Vad jag förstått från juristerna är att det inte är helt lätt för honom att byta tillbaka till Sverige just nu. Men det är något förbundet ser över, sa Tomasson.

Annons

Nu kommer ett nedslående besked för SvFF och Tomasson. Kenneth Heiner-Møller, talang- och utvecklingschef på danska fotbollsförbundet (DBU), slår fast att Jørgensen inte kan kallas till svenska landslaget.

- Jag blev överraskad (av Tomassons uttalande, reds. anm). Filip kan inte spela för Sverige. Han har vare sig uttryckt att han önskar det och han kan det heller inte, säger Heiner-Møller till bold.dk.

Han fortsätter:

- När man gjort det som kallas för "change of association" så kan man inte göra det fler gånger.

Kenneth Heiner-Møller hävdar att det inte finns någon regel som kan få Sverige att ta ut Villarreal-keepern.

- Inga nuvarande. Man vet ju inte riktigt vad som kan ske framöver.

Jørgensen har gjort ungdomslandskamper för Sverige, men 2021 valde han att representera Danmark. 21-åringen är kallad till det danska U21-landslaget som ställs mot Österrike och Litauen i mars.

Annons
Publicerad 2024-03-14 kl 15:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto