Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tomasson intresserad av svenskdanskar: "Tittar på det"

Sverige (herr)

SOLNA. Filip Jörgensen och Magnus Mattsson till Blågult?
Jon Dahl Tomasson aviserar att han vill reda ut läget kring de två svenskdanskarna.
- Det finns på mitt program framöver, säger han.

32:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TT.

Sveriges herrlandslag har fått en dansk förbundskapten i form av Jon Dahl Tomasson. Under onsdagen presenterade han sin första trupp, till träningsmatcherna mot Portugal och Albanien.

I den finns inte de två svenskdanskarna Filip Jörgensen och Magnus Mattsson, men Tomasson vill inte stänga dörren för duon även om spelarna själva talat i media om att de helst vill representera Danmark.

21-årige Jörgensen är förstemålvakt i La Liga-laget Villarreal och Sveriges tidigare förbundskapten Janne Andersson har hävdat att keepern är låst till Danmark efter att redan ha bytt blågult mot rödvitt på ungdomsnivå. Men den frågan undersöker nu SvFF, meddelar Jon Dahl Tomasson.

Annons

- Han är en väldigt bra målvakt och jag vet att vår juridiska avdelning tittar på det ärendet. Vad jag förstått från juristerna är att det inte är helt lätt för honom att byta tillbaka till Sverige just nu. Men det är något förbundet ser över, säger förbundskaptenen.

Tomasson berättar att han varken pratat med Jörgensen eller FCK-mittfältaren Magnus Mattsson, som också kan spela för Sverige men aviserat att han har fokus på att ta sig in i det danska landslaget.

- Men det är något som finns på mitt program framöver. När en spelare ska fatta ett beslut så ska han göra det tillsammans med sin familj och med hjärtat.

Nye förbundskaptenen är tydlig med att Svenska Fotbollförbundet ska ha bra koll på spelare som kan spela för flera olika landslag.

- De här sakerna behöver vi såklart göra som förbund, och vi behöver ha en väldigt bra överblick över de här sakerna. Jag vet också att förbundet pratar om de här sakerna. Det kommer alltid finnas spelare som fattar ett beslut som vi inte gillar, men i slutändan är det personliga val och det respekterar vi.

Annons

Vet du om de spelarna vill spela för Danmark, eller vad vet du?
 - Nej, för stunden vet jag bara vad som har sagts i media.

Varken Jörgensen eller Mattsson har gjort någon A-landskamp för Danmark. De är inte med i den danska truppen till samlingen i mars.

Publicerad 2024-03-13 kl 13:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto