Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
48v

De Bruyne kritiserar förbundskaptenen: "Måste hitta en lösning"

Foto: Bildbyrån

Efter 3-3 mot Mexiko skickar storstjärnan Kevin De Bruyne kritik mot förbundskaptenen Roberto Martinez taktik, och uppmanar honom att finna en lösning.
- Så länge vi inte har ett bra taktiskt system så kommer vi att ha det svårt mot länder som Mexiko, säger De Bruyne till Het Laatste Nieuws enligt goal.com.

Belgien var ett av de första länderna att kvalificera sig för VM i Ryssland nästa sommar. Och efter fiaskot - sett till de höga förväntningarna - i EM förra året hoppas landet nu på framgång i 2018 års mästerskap. Men Belgien har en del att jobba på tills dess, det menar Kevin De Bruyne.

Efter 3-3 i en landskamp mot Mexiko skickar City-stjärnan kritik mot lagets taktik och uppmanar förbundskaptenen Roberto Martinez att lösa problemet.

- Mexiko var helt enkelt bättre taktiskt. Deras system fick våra fem försvarare att ligga djupt och vi simmade runt på mittfältet, det var fem mot sju. Vi litar fortfarande för mycket på vår talang. Så länge vi inte har ett bra taktiskt system så kommer vi att ha det svårt mot länder som Mexiko. Det är synd att vi ännu inte har hittat en lösning, säger De Bruyne till Het Laatste Nieuws enligt goal.com.

De Bruyne menar att lagets defensiva system inte matchar med en startelva fylld med offensiva spelare.

- Då har du något av ett problem, som mot Mexiko. Det var en match där vi hade väldigt lite bollinnehav och alla i ett systemet som inte egentligen passar. Vi vet nu att något måste ändras mot sådana lag.

- Men i slutändan bestämmer Martinez. Jag tycker att tränaren måste hitta en lösning så att vi kan undvika sådana situationer som mot Mexiko i framtiden.

Publicerad 2017-11-13 kl 09:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons