POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Efter anklagelserna – Olssons dator överlämnad till polisen

Foto: Bildbyrån.

Martin Olsson hävdar sig oskyldig till sexfilmerna.
Nu hoppas landslagsbacken att hans dator kan bevisa att han blivit utsatt för en id-kapning.
- Vissa saker kan polisen börja titta på direkt, säger Martin Fredman till Aftonbladet.

I går gick SVT ut med att en svensk fotbollsspelare, som har landslagsmeriter, är polisanmäld och anklagad för att ha skickat en sexfilm till en kvinna i sociala medier. Kvinnan polisanmälde händelsen och skickade både konversationer och bilder, som hon fick av spelaren, till polisen. Det ledde till att polisen startade en förundersökning.

Senare under kvällen trädde Martin Olsson fram och berättade att det var han som blivit polisanmäld.

 - Självklart blir man irriterad, det är inte första gången det händer. Det är chockerande, personen eller personerna har trakasserat flera kvinnor de senaste åren. Det är jobbigt för kvinnorna också. Det är ingen bra bild för mig när jag är oskyldig och jag tar avstånd från alla sorters kränkningar och det vet alla som känner mig. Det är även väldigt trist då jag vet om att många unga ser upp till alla oss i landslaget och det betyder mycket för mig att vara en förebild, sa han till Aftonbladet i går. 

Nu ska SvFF:s säkerhetschef Martin Fredman lämnat över vissa av Olssons digitala enheter, bland annat hans dator, till polisen. Det för att underlätta polisens arbete.
- Det är för att visa att han inte är avsändaren och för att hjälpa polisen att hitta rätt gärningsman, säger SvFF:s säkerhetschef Martin Fredman till Aftonbladet.

- Polisen kan inleda en forensisk (rättslig) undersökning av telefoner och datorer och säkra att de inte har använts att skicka de här filmerna och bilderna, eller att visa att Martin inte varit på vissa platser när materialet har skickats, säger Fredman.

Martin Olsson nekar till alla anklagelser och menar att han blivit utsatt för en id-kapning.

Publicerad 2018-09-14 kl 19:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå