Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Efter strejken - Danmarks landskamp ställs in

Foto: Bildbyrån

Det danska damlandslaget strejkar för att få ett förbättrat avtal.
Nu meddelar förbundet att träningsmatchen mot Holland ställs in.
- Det är en djupt beklaglig situation, säger förbundschefen Kim Hallberg till dbu.dk.

Under måndagen skulle det danska damlandslaget samlas och göra sitt första pass med den nytillträdde förbundskaptenen Søren Randa-Boldt. Ingen spelare dök dock upp. Danskorna strejkar från spel för att få till ett förbättrat kollektivavtal. Parterna (Spelarföreningen och förbundet) har under en tid försökt att få fram ett nytt och för spelarna förbättrat avtal, men förhandlingarna har strandat. Spelarförbundet vill att de danska spelarna ska anses som anställda av förbundet när de är på landslagsuppdrag.

- Det är en så irriterande situation som DBU har skapat. Vi väldigt gärna spela matcherna efter EM. Men självklart ska ett nytt kollektivavtal finnas på plats först, sa landslagsspelaren Line Røddik till Ekstrabladet förra veckan.

Nu meddelar det danska förbundet att landskampen mot Holland på fredag ställs in, på grund av den rådande situationen. Matchen skulle bli en repris på EM-finalen från i somras, och de danska damerna skulle hyllas för silvret.

- Det är en djupt beklaglig situation, och vi är riktigt ledsna att vi måste göra de många supportrar som hade sett fram emot den här fotbollsfesten besvikna. Det är en irriterande och ohållbar situation när vi inte kan genomföra en utsåld landskamp och hyllningar för damlandslaget på grund av profesionella oenigheter, säger förbundschefen Kim Hallberg till dbu.dk.

Danmark ingår i Sveriges VM-kvalgrupp och möter Ungern nästa tisdag, en match som nu hänger i luften på grund av konflikten. DBU skriver att man diskuterar med Fifa och Uefa om hur situationen ska hanteras.

- Det är på alla sätt en historiskt sorglig situation. Vi hoppas fortfarande att vi kan få ihop ett lag till VM-kvalmatchen och det viktiga arbetet med att skapa stöttning och därmed också fler intäkter till damlandslaget och dansk damfotboll, säger Kim Hallberg.

Det danska U21-landslaget är också inblandat i konflikten.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-12 kl 10:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons