Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eriksson om första tiden i Bayern München: ”Det har känts bra”

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Magdalena Eriksson lämnade Chelsea för Bayern München.
Mittbacken berättar nu om sin första tid i klubben.
- Nu är jag inne i det och det har känts bra, säger hon.  

2:32
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Magdalena Eriksson lämnade i somras Chelsea för spel med den tyska giganten Bayern München. Nu har säsongen med ligaspel och cupspel också dragit i gång på riktigt.  

På en pressträff inför Sveriges möte med Schweiz öppnar den svenska mittbacken upp om sin första tid i sin nya klubb.  

- Kroppen är tillbaka och det har varit kul att få en längre period med matcher och mycket träning. Vi har bara haft en match i veckan vilket är ganska ovanligt och skönt att bara få träna och komma in i allting. Nu känner jag till allt och är inne i det och det har känts bra, säger hon.  

Säsongen har fått sig en okej start för Bayern München efter fem spelade omgångar är man på en tredjeplats i ligan efter att ha vunnit tre matcher och kryssat två.  

Annons

- Det är klart att vi hade velat vara 100-procentiga och vinna alla matcher. Men det har varit stabilt och väldigt kul. Vi har en bra grund som vi kan jobba vidare med nu, säger hon.  

En av kryssmatcherna var mot Eintracht Frankfurt då man spelade på Allianz Arena, en arena som har kapacitet för drygt 75 000 åskådare, drygt 73 000 fler än Bayern Campus där damerna vanligtvis spelar.  

- Det var riktigt häftigt, det var en väldigt cool upplevelse. Som sagt var det bara synd att vi inte kunde vinna den matchen, det hade gjort det helt perfekt men det var en häftig upplevelse. Det enda tråkiga är ju att Pernille (Harder reds. anm.) är skadad och att hon inte fick vara med och uppleva den matchen.  

Hur tacklar ni en sådan situation?
- Jag vet hur gärna Pernille hade velat spela den matchen och där får man vara ett stöd och stötta henne samtidigt som man laddar för sin egen match och ska prestera och hela den biten. Det är något vi är vana vid, vi har turats om att vara lite skadade och friska och hjälps åt. Det är jättetråkigt för Pernille, men hon kämpar på och det jag kan göra är att finnas där som stöd, avslutar hon.  

Annons
Publicerad 2023-10-24 kl 19:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto