Finland målexploderade i Sveriges kvalgrupp - sju mål på en halvtimme.

Landslag

Sju mål i andra halvlek, bland annat ett av Jari Litmanen, resulterade i en odiskutabel seger mot San Marino.

Nästjumbon Finland tog emot jumbon San Marino i EM-kvalmatchen i Sveriges grupp E - och det började trögt för Finald. Först i 39 minuten gjorde man 1-0, ett resultat som stod sig till halvtid.

Sen hände det grejer! Finaland gjorde sju mål inom loppet av 30 minuter gav slutresulltatet 8-0 och tre finska poäng i grupp E.

Bland målskyttarna märktes Dif:s Kasper Hämäläinen och ÖSK:s Roni Porokara - även om det var mikael Forsell som med sitt hat trick glänste mestt. Och, inte att förglömma, den evige Jari Litmanen noterades även han för ett mål - den här gången på straff.

Finland-San Marino 8-0 (1-0)

1-0 Mika Väyrynen (39), 2-0 Kasper Hämäläinen (49), 3-0 Mikael Forssell (51), 4-0 Mikael Forssell (59), 5-0 Kasper Hämäläinen (67), 6-0 Jari Litmanen (71 str), 7-0 Roni Porokara (73), 8-0 Mikael Forssell (78).
Publik: 8 192