Finland var på väg mot en blytung seger i EM-kvalet.
Men Kazakstan blixtvände och vann med 2-1.
Nu är gruppspelsvägen till EM borta.
- Det är en rejäl besvikelse, säger Robert Taylor till Yle.

De finländska EM-chanserna börjar se alltmer avlägsna ut. I lördags förlorade ”Huuhkajat” mot Slovenien och nu var laget piskat att vinna mot Kazakstan hemmaplan.

Det började bra.

I den 28:e minuten smackade Robert Taylor, Lionel Messis parhäst i Inter Miami, in frispark från distans och ställningen var 1-0 i paus.

Taylors mål såg ut att bli matchens enda.

Men i den 77:e minuten kvitterade Bakhtiyar Zaynutdinov på straff och samme Zaynutdinov satte även dit 2-1 i slutskedet av matchen.

Mötet slutade 2-1 till Kazakstan.

- Det är en rejäl besvikelse, säger Robert Taylor till Yle enligt Iltalehti.

För Finland innebär resultatet att chanserna att nå EM via gruppspel är körda. Däremot har förbundskapten Markku Kanerva och Co en god chans till att få en plats i EM-playoff genom Nations League.

- Fakta är nu att det blir Nations League och det är den vägen vi ska ta oss till EM, säger målvakten Lukas Hradecky till Yle.

Publicerad 2023-10-17 kl 20:15