POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EM-KVAL
46v

Fjellström får nytt uppdrag i Kanada: "Riktigt intressant"

Foto: Bildbyrån.

Jens Fjellström har tagit jobbet som scout för Danmark.
Det ska han kombinera med ett nytt analysuppdrag – i Kanada.
- Ett riktigt intressant uppdrag, säger Fjellström till Sydsvenskan.

Den tidigare assisterande tränaren i Malmö FF, Jens Fjellström, valde i slutet av januari i år att sluta sitt uppdrag. Fjellström arbetade under sista delen i MFF med att syssla med videoanalys från läktarplats.

- Jag har gillat varje dag på jobbet men känner att det är dags för mig att söka en ny utmaning. Andra halvåret 2018 är det mest utvecklande och innehållsrika som jag upplevt inom fotbollen, både som spelare och ledare. Att med kniven mot strupen kunna utveckla ett nytt spelsätt, reparera ett skadat självförtroende och leverera resultat och underhållande fotboll i både allsvenskan och Europa trots att matcherna kommer med tre-fyra dagars mellanrum - det klarar nog bara Malmö FF, sa Fjellström då.

I förra veckan blev Fjellström klar som scout för Åge Hareide och det danska landslaget – och nu rapporterar Sydsvenskan att Fjellström även fått ett annat uppdrag, åt ett analysföretag med sin bas i Kanada.

- Jag ska bättre forma deras (Sportlogiq) fotbollsanalys. De vill jobba mot spelare, klubbar, ligor och även mediebranschen. Ett riktigt intressant uppdrag, säger Fjellström till tidningen.

Fjellström reser till Montreal, efter att han sett Irland mot Georgien i Dublin, och blir i en första vända borta en månad.

- Det känns pirrigt att kasta sig ut i något helt nytt. Företaget är stort inom hockeyn men vill bredda och lära sig mer om fotboll.

Tanken är att Fjellström ska kombinera uppdraget för det danska förbundet, med sitt nya jobb i Kanada.

Publicerad 2019-03-27 kl 09:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå