Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Forlans genväg till VM-succé

Landslag

Hur kan ett land med blott tre miljoner invånare få fram en spelare som Diego Forlan?
Måste vara bra gener.
Pappa Pablo spelade två VM-turneringar själv och morfar Juan Carlos gjorde ett VM som förbundskapten.

Uruguays landslag bär på en stor historia, med två VM-guld (1930 och 1950) och sammanlagt tio spelade mästerskap.

Men då var då, nu är nu.
Till Sydafrika kvalade de in som 32:a och sista lag efter ovisst playoff-möte med Costa Rica, och att de skulle bli Sydamerikas bästa lag och bara vara en enda match från en VM-final hade väl ingen trott då.
-Men vi har förberett oss väl och vi har ett riktigt bra VM. Vi har jobbat som ett lag och vi kämpar alla för varandra, säger Diego Forlan, som inte är en man av stora ord.
När nu kvartsfinalens märklige matchhjälte Luis Suarez - som räddade givet mål på mållinjen mot Ghana, blev utvisad och är avstängd i semifinalen - är borta, är det Atletico Madrid-stjärnan motståndarna främst måste stoppa.

Annons
Holländaren John Heitinga, landets bästa fotbollsspelare 2008, kommer få en tuff uppgift.

-Diego Forlan är en gud både i Madrid och i Uruguay, något han verkligen har visat under VM. Men i grund och botten är det en skön kille, som jag håller kontakten med, säger Heitinga om sin före detta lagkamrat i Atletico.
-Han avgjorde ju Europa league-finalen på egen hand (båda målen i 2-1-seger mot Fulham). Han är bra med båda fötterna och därför är det hopplöst för oss försvarare att veta vad han ska hitta på. Och det är viktigt att han inte får tid att ladda för skott, inte ens från långt håll, för han har ett av de bästa skotten på jorden.
Forlan, som kallas för Cachavacha på grund av likheter med en tecknad häxa, gjorde ett av VM:s ytterst få frisparksmål när hans fint slagna skott ordnade 1-1 och förlängning mot Ghana.

Annons
Men då var då, nu är nu.
Morfar Juan Carlos, förbundskapten i VM 1962, och pappa Pablo, VM-försvarare 1966 och 1974, hoppas att minstingen kommer hem med nyskriven fotbollshistoria.

TT

Publicerad 2010-07-05 kl 18:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto