Frankrike klart för EM - Mbappé blev tvåmålsskytt

EM-kval (herr)

Frankrike avfärdade Nederländerna - och blev klart för EM.
Kylian Mbappé stod för två drömmål i landslagets 2-1-seger.

Frankrike bortaspelade under fredagskvällen mot Nederländerna i EM-kvalet, och behövde inte många minuter på sig för att ta ledningen.

Redan i den sjunde minuten var Paris Saint-Germain-stjärnan Kylian Mbappé på rätt plats i straffområdet och slog till på volley i mål till 1-0. I andra halvlek ville han därefter mer, och utökade till 2-0, vilket i slutändan innebar seger med 2-1.

Frankrike är därmed nu klart för EM, då landslaget toppar gruppen med sex poäng ner till tvåan Grekland, medan Nederländerna är på tredje plats med nio poäng. Nederländerna har en färre match spelad än Frankrike och Grekland.

Nederländerna: Verbruggen - Geertruida, van Dijk, Aké - Dumfries, De Roon, Veerman, Hartman - Reijnders, Weghorst, Simons.

Frankrike: Maignan - Clauss, Konaté, Hernández, Hernández - Tchouameni, Griezmann, Rabiot - Coman, Kolo Muani, Mbappé.