Försök igen

Under lördagskvällen spelade Frankrike mot Gibraltar i EM-kvalet.

Då valde förbundskapten Didier Deschamps att ge en debutant chansen från start. PSG:s lovande mittfältare Warren Zaïre-Emery gjorde därmed sin första match för A-landslaget.

I och med debuten blev 17-åringen den yngste spelaren någonsin att spela i ett franskt A-landslag. Med sina 17 år, åtta månader och tio dagar tog han över rekordet från Eduardo Camavinga som tidigare var yngst någonsin.

Frankrike hade vunnit samtliga sex matcher så här långt i EM-kvalet och var redan klart för turneringen nästa sommar. Gibraltar var däremot jumbo i gruppen och hade ännu inte gjort mål i EM-kvalet.

Det syntes.

När matchen väl drog igång lyckades Gibraltar med den smått osannolika bedriften att göra två självmål inom loppet av de fem inledande minuterna vilket gav Frankrike en tidigt tvåmålsledning.

Och efter en kvart klev Warren Zaire Emery fram och satte sitt första landslagsmål, framspelad av Kingsley Coman. Men glädjen blev korvarig då 17-åringen tvingades utgå skadad efter att ha tacklats i samband med målet.

Skadan stoppade däremot inte Frankrike som fortsatte framåt och när matchuret stod på halvtid stod det 7-0 på tavlan. Andra halvlek fortsatte på den inslagna vägen och efter 78 minuter hade Frankrike gjort hela tolv mål och ledde med 12-0.

Matchen slutade 14-0, efter bland annat ett hattrick av Kylian Mbappé. Segern var den största någonsin i ett EM-kval och dessutom Frankrikes största seger i en tävlingsmatch.

Under kvällen säkrade även Schweiz, Rumänien samt Nederländerna spel i EM.

Frankrike: Maignan - Hernandez, Todibo, Upamecano, Clauss - Griezmann, Rabiot, Saire-Emery - Coman, Thuram, Mbappé.

Gibraltar: Coleing - Sergeant - Chipolina, Mouelhi, Santos - Chipolina, Pozo, De Haro - De Barr, Walker, Casciaro.