Ghoddos hyllas efter succén: "Riktig kvalitet"

Landslag

Iran inledde Asiatiska mästerskapen mot Palestina.
Då klev Saman Ghoddos fram med två assist i 4-1-segern.
- Det är fantastisk leverans av honom, sa kommentatorn i TV4 Play.

Iran inleder de Asiatiska mästerskapen mot Palestina. Då svarade svenskfödde Saman Ghoddos för omedelbar succé.

Efter en dryg minuts spel spelade han påpassligt fram Karim Ansarifard som kunde pricka in ledningsmålet för sitt Iran.

Därefter dröjde det bara tio minuter innan Ghoddos spelade en huvudroll på nytt.

I den tolfte minuten fick nämligen Iran en frispark utanför Palestinas straffområde. Brentford-spelaren lyfte in ett inlägg som mittbacken Shojae Khalilzadeh kunde raka in vid den bortre stolpen.

- Det är fantastisk leverans av Saman Ghoddos. Det är riktig kvalitet, passningen in i straffområdet. Målvakten kan inte hantera det och försvarare hatar att försvara när de får jaga med ansiktet mot det egna målet, sa kommentatorn i TV4 Plays sändning.

Efter 37 minuters spel kunde Iran utöka ännu en gång, detta efter att yttern Mehdi Ghayedi kyligt rullat in 3-0. Därefter reducerade dock Palestina genom Tamer Seyam precis innan halvtidsvilan.

I inledningen av den andra halvleken kunde sedan Irans Sardar Azmoun pricka dit 4-1 efter en tilltrasslad situation i Palestinas straffområde.

Azmouns mål skulle visa sig bli matchens sista och Iran tar med sig tre viktiga poäng från den första omgången. För svenskbördiga Amr Kaddoura och Michel Termanini krävs det dock utdelning i matcherna mot Förenade Arabemiraten och Hong Kong.

Publicerad 2024-01-14 kl 20:29