Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Henry lyfts fram som ny förbundskapten för Wales: "Briljant fotbollshjärna"

Landslag

Thierry Henry är U21-förbundskapten i Frankrike.
Nu lyfts han fram som en tänkbar ny förbundskapten för Wales.
- Han skulle höja nivån och ribban, säger ex-spelaren Robert Earnshaw enligt The Sun. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare stjärnspelaren Thierry Henry, 46, har under de senaste åren varit chefstränare i Monaco och i Montreal, samt assisterande tränare i Belgiens A-landslag och arbetar numera som förbundskapten för Frankrikes U21-landslag.

Nu lyfter tidigare spelaren Robert Earnshaw fram Henry som en potentiell ersättare till kickade Robert Page som förbundskapten för Wales A-landslag.

- Jag var på tränarkurs med Henry för ett par år sedan, och han gick den walesiska kursen. Han känner David Adams (teknisk chef) och förstår walesisk fotboll, säger han enligt The Sun och fortsätter:

- Det som stack ut med Thierry var hans briljanta fotbollshjärna. Han förstår unga spelare med tanke på att han har Frankrikes U21- och OS-lag. Han skulle höja nivån och ribban, men jag vet inte om han vill (ta över Wales landslag).

Annons

Henry inledde förra sommaren sitt uppdrag som U21-förbundskapten i Frankrike. Han är vidare även investerare i Como, som i höst gör comeback i Serie A.

Publicerad 2024-06-24 kl 07:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto