POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Herrarna såg inte damernas avgörande match - Lagerbäck: "Mitt ansvar"

Foto: Bildbyrån.

Norge spelade avgörande VM-kvalmatch mot Holland.
Men herrlandslaget som just nu har samling utanför Oslo, fanns inte på plats.
- Det är fullt ut mitt ansvar, säger förbundskapten Lars Lagerbäck till VG.

Norge besegrade den regerande EM-guldvinnaren Holland på tisdagskvällen och säkrade därmed en plats i nästa års världsmästerskap i Frankrike. Matchen spelade på Oslo-klubben Vålerengens hemmaarena. Samtidigt har det norska herrlandslaget just nu landslagssamling i Sandvika, strax utanför den norska huvudstaden, men på damernas match gick man inte. Det gav i sin tur kritik från spelarna i damlandslaget.

- Jag tycker att det är dåligt, men de väljer själva. Vi hade i alla fall ställt upp om de hade en så viktig match, säger Ingrid Marie Karlsen till den norska tidningen Verdens Gang.

Hon får medhåll av den tidigare landslagsspelaren Solveig Guldbrandsen.

- Jag är ganska säker på att vi hade ställt upp för herrarna. Det är viktigt att ställa upp. Vi är ju en fotbollsfamilj och måste stötta varandra, vi tillhör ju samma förbund.

Men beslutet var inte någon av de enskilda spelarnas. Förbundskapten Lars Lagerbäck säger på en presskonferens att det var hans val.

- Jag har full respekt för att folk tycker saker om det och man får tycka vad man vill. Men det är fullt ut mitt ansvar. Jag bedömde att det inte var bra för våra förberedelser att åka dit. Det handlar absolut inte om respektlöshet mot damlandslaget, säger han enligt VG.

- De har några timmar ledigt på eftermiddagen, sedan är det middag och lagmöte. Det är ganska viktigt för de här spelarna att behålla rytmen när det gäller matintag och de gör av med 4-5000 kalorier. Att sitta i bussen så länge och inte få en ordentlig middag ser jag som helt omöjligt.

För Norges del väntar på torsdag match mot Cypern. Därefter ställs man mot Bulgarien på söndag.

Publicerad 2018-09-05 kl 19:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå