Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Renard lämnar Saudiarabien – nära Frankrike

Landslag

Herve Renard har ryktats som ny förbundskapten för Frankrike.
Nu är första klivet taget – 54-åringen har avslutat sitt uppdrag med Saudiarabien.  

Foto: Bildbyrån

Hervé Renard.

Det var i vintras under VM som Herve Renard och hans Saudiarabien stod för en superskräll efter att man besegrat Lionel Messis Argentina i sin öppningsmatch – trots det slutade man sist i gruppen samtidigt som Argentina vann hela mästerskapet.  

Och nu drygt fyra år efter att 54-åringen blivit tillsatt som förbundskapten har han tillsammans med det saudiska förbundet bestämt sig för att gå skilda vägar.  

- Jag tycker att jag gjorde det maximala med laget. Jag kan inte nå en annan nivå så jag föredrar att vara ärlig mot alla. Tack igen för en fantastisk tid, säger han enligt Reuters.  

Annons

Anledningen? Jo, det ryktas nämligen om att fransmannen är den tränare som är mest aktuell för att ta över efter den franska förbundskaptenen Corinne Diacre.  

Diacre fick sparken för några veckor sedan efter att en oberoende utredning visat på misskötsel i det franska landslaget – det efter att flera spelare uttryckt stort missnöje med bland annat resultat och att man inte kommer att representera ”Les Bleus” om förbundskaptenen är kvar.  

- Renard har ett erbjudande från det franska förbundet och uttryckte sin vilja att ta tillfället i akt, säger SAFF:s ordförande Yasser Al-Misehal enligt Reuters. 

Publicerad 2023-03-29 kl 12:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto