TV: Bisarra scener - Saudiarabien vann efter förvirring

Asiatiska mästerskapet

Parodiska scener - i den 96:e minuten.
Först underkände domaren Shaun Evans Saudiarabiens avgörande mål - och sedan ändrade han sig och godkände fullträffen till 2-1-seger mot Oman.

3:12

Se förvirringen i spelaren.

Roberto Mancinis Saudiarabien tog under tisdagen emot Oman i gruppspelspremiären i Asiatiska mästerskapet. Saudiarabien var länge illa ute efter ett insläppt mål på straff i den 14:e minuten, men vände till seger efter två sena mål.

I den 78:e minuten kvitterade Abdulrahman Ghareeb till 1-1, och vid avgörandet i den 96:e minuten uppstod stor förvirring på Khalifa International Stadium.

Ali Al-Bulaihi nickade först in bollen i mål, men sedan blev det VAR-granskning, där domaren Shaun Evans först signalerade för att fullträffen inte var godkänd, vilket fick Omans spelare och ledare att jubla.

Spelet gick sedan igång, men problemet var bara att Evans först gav fel besked, och några sekunder senare godkände han målet, vilket fick Saudiarabien att fira ordentligt.

Saudiarabien vann med 2-1, och har nu tre poäng. I samma grupp har även Thailand tre poäng, medan Kirgizistan, precis som Oman, har noll poäng efter premiäromgången.