Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Saudiarabien och Italien vill arrangera VM

Landslag

Det kan låta konstigt.
Men enligt The Athletic ska Saudiarabien och Italien vilja arrangera VM 2030 tillsammans.

Foto: Bildbyrån

VM 2022 avgörs i Qatar och sedan tidigare står det klart att VM 2026 kommer att spelas i Mexiko, Kanada och USA. Var VM 2030 ska spelas är däremot oklart, men enligt The Athletic planerar nu två länder ett bud för att vinna kampen om att arrangera mästerskapet.

Vilka länder det rör sig om? Saudiarabien och Italien. En förklaring till att länderna, som inte tillhör samma kontinent och ligger långt ifrån varandra, vill arrangera mästerskapet tillsammans ligger i att antal VM-lag kommer vara fler 2030, vilket gör att Fifa kräver att minst två länder arrangerar mästerskapet. Dessutom ska Italien och Saudiarabien byggt upp en relation efter att den italienska supercupfinalen arrarangerats i Saudiarabien de senaste åren.

Annons

Sedan tidigare har Storbritanniens premiärminister Boris Johnson bekräftat att man tillsammans med Irland också planerar ett bud för att kunna arrangera VM 2030.

Publicerad 2021-07-16 kl 14:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto