Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Klose tillbaka i landslaget - som lärling

Foto: TT

Miroslav Klose är tillbaka i det tyska landslaget – men inte som spelare utan som förbundskapten Joachim Löws lärling.

Igår meddelade det tyska fotbollförbundet att man förlänger med Joachim Löw. Förbundskaptenens nya kontrakt sträcker sig numera till och med 2020.

Men ett bekant ansikte på en ny position kommer de tyska landslagsspelarna ändå få se. Miroslav Klose ska enligt Sport1 agera Löws lärling och gå bredvid tränaren under landskampen mot San Marino den 11 november.

Anfallsveteranen har i nuläget ingen tränarlicens, och kommer därmed inte att få något kontrakt med förbundet. Däremot är han med för att se och lära.  

Ursprungdatumen för kvalet är satta till den 17 och 20 november. Men skulle de båda lagen inte ha några spelare i truppen som är iväg på landslagsuppdrag kan matcherna komma att spelas den 10 och 11 november i stället.

-          Ja det är riktigt, finns det inga landslagsspelare så kan vi spela kvalet tidigare, bekräftar SvFF:s Gerhard Sager.

Han betonar dock att framflyttningen absolut inte får skapa några problem för landslagen.

-          Då flyttar vi inte matcherna, det ska vara helt fritt från landslagsspelare.

I Helsingborg finns det i dagsläget inga landslagsaktuella spelare men skulle Gefle knipa kvalplatsen kan Dioh Williams styra vilka datum matcherna kommer spelas. Williams är vanligtvis given i Liberia som spelar en träningslandskamp mot Kenya den 15 november i Nairobi.

-          Sedan är det en annan sak om Gefle ändå vill spela tidigare, det är upp till dem i så fall, säger Gerhard Sager.

Publicerad 2016-11-01 kl 09:57

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER