Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Martin Hansson tvekar om framtiden: ”Är det värt all förnedring?”

Den svenske domaren Martin Hansson talar för första gången ut efter den olycksaliga Vm-kvalmatchen i Paris.
– Jag tänkte, är jobbet värt all den förnedring jag fick höra, säger Hansson till Sydöstran.

Martin Hansson får fortfarande inte kommentera den olycksaliga kvalmatchen enligt Fifas bestämmelser. Men nu talar han ändå ut om sin egen situation och det enorma tryck han har fått utstå efter handsmålet som fällde Irland. Och nu tvekar han om framtiden.
– Jag tänkte, är jobbet värt all den förnedring jag fick höra? Tankar som att det här är kanske inte min grej, slog mig också.

Dagen efter matchen åkte Hansson till en domarträff, där fick han erbjudande om psykologisk hjälp för att kunna tackla det som hade hänt. Det var först då Martin Hansson insåg att all turbulens kretsade kring handsen som föranledde målet – inte målet i sig.
– Först var jag övertygad om att turbulensen som uppstod gällde målet. Så var det ju inte. Däremot har grafiken (Från The Times) givit hela domarteamet upprättelse, säger Hansson.

The Times rekonstruktion av händelsen visar klart och tydligt att Martin Hansson och hans assisterande inte kunde se att Henry tog med sig bollen med handen. Enligt honom har allt stöd och upprättelse hjälpt honom att tackla situationen.
– Jag förstår nu efter allt stöd, att det inte var mitt fel. Det var en olycklig händelse, men det var inte domarteamets fel, säger Martin Hansson till Sydöstran.

Redan om två veckor kommer Martin Hansson att vara tillbaka för att döma på internationell nivå igen. På torsdag avgörs det vilken Champions League match som den svenska domaren får hålla i.
– Det känns bra att få en match så snabbt efter den olustiga händelsen. Men bäst är all respons från spelare och ledare, säger Martin Hansson till Sydöstran.

Publicerad 2009-11-24 kl 15:29
Annons
Annons
Annons