Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Norden ansöker om att få EM - finalen kan spelas på Friends

Sverige (dam)

GÖTEBORG/STOCKHOLM. EM-finalen 2025 kan spelas på Friends Arena.
De nordiska länderna har nu skickat in en preliminär ansökan om att arrangera mästerskapet.
- Det är ju jättepositivt, säger landslagsbacken Amanda Ilestedt. 

Foto: Bildbyrån

2025 är det återigen dags för fotbolls-EM för damer. Nu står det klart att chansen är stor att mästerskapet kan äga rum runt om i Norden och därmed i Sverige.

Sverige har tillsammans med Norge, Finland, Danmark och med stöd från Färöarna och Island lämnat in en preliminär ansökan om att få arrangera EM 2025.

Om mästerskapet tilldelas Norden kommer Gamla Ullevi och Tele2 Arena bli de svenska spelplatserna. Finalen kommer spelas på Friends Arena, då det är Nordens största arena.

- Vi känner oss säkra på att ett EM i de nordiska länderna kommer fortsätta stärka damfotbollen och bli en oförglömlig upplevelse för både spelare och supportrar, säger Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundet i ett pressmeddelande.

Annons

Svenska landslagsbacken Amanda Ilestedt hoppas på ett nytt mästerskap i Norden.

- Det är ju jättepositivt. Ett hemmamästerskap igen är helt fantastistkt. Det tycker jag låter bra, säger Ilestedt och fortsätter:

- Redan 2013 när det var EM i Sverige var det stort tryck på läktaren och fansen följde oss hela sommaren. Det får man verkligen hoppas att man får uppleva igen. 

Den slutgiltiga ansökan skickas in i oktober och i december beslutar Uefas exekutiva kommitté om vilka som får arrangera mästerskapet.

Publicerad 2022-04-06 kl 09:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto