Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
2v

Norge tackade nej till nordisk turnering i Qatar

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige befinner sig just nu i Qatar för den årliga januariturnén.
En turnering de nordiska lagen emellan i Qatar var aktuell, men Norge tackade nej, berättar nu norska förbundets ordförande Terje Svendsen.
- Norge tackade nej till turneringen av sportsliga skäl, säger Svendsen till idrettspolitik.no.

Efter att tidigare år varit i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten valde det svenska landslaget i år att göra sin januariturné i Qatar, landet som kommer att arrangera VM 2022. Där kommer Blågult att möta både Island och Finland i träningsmatcher.

Man hade även kunnat möta Norge. Det norska fotbollförbundets ordförande Terje Svendsen berättar nu att det var aktuellt med en nordisk turnering i Qatar.

- De nordiska fotbollsförbunden diskuterade tillsammans möjligheten för en nordisk turnering i Qatar för att bidra till ökad uppmärksamhet om förhållandena för migrantarbetare och mänskliga rättigheter i anslutning till VM-förberedelserna, säger Terje Svendsen till idrettspolitik.no.

- Norge tackade nej till turneringen av sportsliga skäl eftersom de flesta A-lagsspelarna inte kunde komma loss. Sverige och Finland valde ändå att dra dit med sina inhemska spelare.

Svenska fotbollförbundet har fått kritik för att man valt att lägga januariturnén i Qatar, ett land där exempelvis gästarbetare lever under slavliknande förhållanden. Förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand bemötte nyligen kritiken för Fotbollskanalen.

- Det behöver inte ligga en motsättning i att vi är på plats här och spelar fotboll, och att vi samtidigt agerar och ifrågasätter. Jag ser inte den motsättningen. Jag tror att vi kan bidra på det sättet, sade Sjöstrand då.

Valet att lägga januariturnén i Qatar diskuteras även i dagens Fotbollskanalen On Tour. Se programmet i spelaren ovan.

Publicerad 2019-01-04 kl 17:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons