POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLS-VM 2018

Officiellt: Spanska förbundet bryter med Hierro

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från mötet mellan Spanien och Ryssland.

Fernando Hierro tog över efter Julen Lopetegui som spansk förbundskapten inför VM.
Men nu meddelar det spanska fotbollsförbundet att Hierro får lämna sin post. 

Precis innan VM i Ryssland skrev Spaniens dåvarande förbundskapten Julen Lopetegui på för Real Madrid och fick därefter sparken av det spanska fotbollsförbundet.

- Vi har tvingats att avbryta vårt samarbete med Julen Lopetegui. Lopetegui har varit en väldigt bra tränare men vi kan inte acceptera det här beteendet, sa förbundsordförande Luis Rubiales på en presskonferens enligt Football-Espana.

- Det här (överenskommelsen med Real Madrid) har gjorts utan vår vetskap. Jag känner mig inte sviken men det är så här det måste bli.

Lopetegui ersattes av Fernando Hierro men hans tid verkar inte bli långvarig som förbundskapten. Under söndagen meddelar det spanska fotbollsförbundet, på sin hemsida, att Hierro lämnar sitt uppdrag.  

På sin hemsida skriver förbundet: 

”Efter en lång vandring tillsammans avslutar det spanska förbundet och Fernando Hierro sitt samarbete efter att Spaniens deltagande i VM i Ryssland tog slut”.

Innan Hierro tog över som förbundskapten för landslaget var han sportchef på förbundet, en roll som han nu avböjer att återgå till.

VM-slutspelet blev ett misslyckande för spansk del och redan i åttondelsfinalen åkte man ut, efter straffläggning, mot Ryssland.

Publicerad 2018-07-08 kl 13:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå