Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
26v

Officiellt: Spaniens förbundskapten får sparken

Foto: Bildbyrån.

Julen Lopetegui.

En-VM-bomb briserade under onsdagen.
Julen Lopetegui får sparken från jobbet som förbundskapten – två dagar innan premiären.
- Vi kan inte acceptera det här beteendet, säger förbundets ordförande Luis Rubiales på en presskonferens.

Under onsdagen uppgav den spanska tidningen Marca att Real Madrids blivande tränare, den nuvarande förbundskaptenen Julen Lopetegui, hängde löst. Anledningen var just beskedet att Lopetegui tackat ja till att ersätta Zinedine Zidane i Real Madrid. Tidningen skrev att förbundsordförande Luis Rubiales kände sig ”förrådd”.

På onsdagen hölls så en presskonferens där beskedet kom att Lopetegui tvingas lämna sin post – och det bara två dagar innan VM-premiären mot Portugal.

- Vi har tvingats att avbryta vårt samarbete med Julen Lopetegui. Lopetegui har varit en väldigt bra tränare men vi kan inte acceptera det här beteendet, säger han på en presskonferens enligt Football-Espana.

- Det här (överenskommelsen med Real Madrid) har gjorts utan vår vetskap. Jag känner mig inte sviken men det är så här det måste bli.

Rubiales bekräftade också på presskonferensen att spelarna försökte övertyga ledningen om att Lopetegui skulle få vara kvar, men att det alltså inte hjälpte.

- Jag har pratat med spelarna. De kommer att göra allt man kan för att göra en bra turnering.

- Om någon vill tala med en av våra anställda måste prata även med oss. Det är grunden. Landslaget är till för hela nationen.

Julen Lopetegui tog över Spaniens landslag under 2016 efter att tidigare ha tränat både portugisiska Porto och Spaniens U21-landslag.

Nu tar Fernando Hierro över posten.

Publicerad 2018-06-13 kl 12:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons