Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
25v

Guidetti om spansk sparkning: ”I slutändan tänker inte Real Madrid på Spaniens landslag”

Foto: Bildbyrån.

GELENDJZIK. John Guidetti förstod direkt känsligheten när han såg att Julen Lopetegui var ny tränare för Real Madrid.
- Det är tråkigt för dem, jag känner många i spanska landslaget, säger han till Fotbollskanalen.

Under onsdagen var beskedet från det spanska VM-laget att man sparkar förbundskapten Julen Lopetegui en sak som alla snackade om. Inklusive de svenska spelarna och John Guidetti som spelat i La Liga i flera år följde händelserna.

- Jag har förståelse för båda sidor men samtidigt inte. Jag såg att han tog jobbet och vet att det är känsligt. Jag själv spelar i Spanien och vet hur det är, så jag visste att det här var en konsekvens. Sedan var jag inte säker på det, men det blev så och det var en potentiell lösning, säger den svenske anfallaren.

- Om det påverkar ett lag som Spanien? Det vet jag inte, vet inte vem som kliver upp, om det är andre tränaren? Det är tråkigt för dem, jag känner många i spanska landslaget och önskar dem all lycka. Ett fantastiskt lag som har chansen att gå väldigt långt.

John Guidetti inser samtidigt att det är knivigt för Julen Lopetegui.

- Jag kan förstå tränaren också. När Real Madrid kommer och knackar på axeln är det svårt att säga nej.

Att den spanska storklubben gör som den vill är svensken väl medveten om.

- Real Madrid är en av världens två största klubbar just nu i fotbollsherravälde. De har den kraften att göra det och i slutändan tänker inte Real Madrid på Spaniens landslag lika mycket som de tänker på sin egen förening. Annars kan du lägga ner deras förening. De tänker på sig själva och ansåg att han var bästa alternativet och när de vill något så kliver de dit och försöker ta det.

- Men i Spaniens landslag är man seriösa och har hög standard. Man vinner inte EM och VM efter varandra och landet kräver ett guld. Om man tar ett silver är det inte dans på Sergels Torg.

Publicerad 2018-06-13 kl 13:58
Annons
Annons
Annons