Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Osäkerhet kring förbundskaptenens framtid - uppges hänga på Giggs rättegång

VM-Kval Playoff

Det råder stor förvirring i Wales efter landets första VM-avancemang på 64 år.
Tillfällige förbundskaptenen Rob Page säger att han ska leda laget i VM, medan förbundet väljer att inte kommentera det.
Samtidigt har The Athletic rapporterat i april att allt hänger på Ryan Giggs rättegång i augusti.

1:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se Wales glädjescener i spelaren ovan.

Wales säkrade under söndagen en VM-plats för första gången på 64 år. Gareth Bale gjorde matchens enda mål när man besegrade Ukraina i playoff-final.

Nu väntar dock en tämligen osäker situation för landet.

2020 tvingades den dåvarande förbundskaptenen, Ryan Giggs, kliva åt sidan efter att ha anklagats för att ha brukat våld mot två kvinnor. Den tidigare Manchester United-spelaren uppges bland annat ha skallat en av kvinnorna och har sedan dess varit avstängd under tiden ärendet undersökts. Giggs förnekar anklagelserna och hävdar att han är oskyldig.

Under perioden Giggs varit avstängd har istället Rob Page lett det walesiska landslaget som tillfällig förbundskapten. Det var bland annat han som ledde laget till VM.

Annons

När Page fick frågan ifall det var han som kommer att leda landslaget i VM efter VM-avancemanget under måndagen, var svaret ja och att han hade förlängt sitt kontrakt med förbundet till och med den dagen Wales VM-äventyr avslutas. Men samtidigt rapporterade väl ansedda The Athletic i april att det walesiska fotbollsförbundet inväntar svar på Giggs rättegång i augusti innan de kommer fatta ett beslut ifall Page ska leda landslaget framöver.

När den engelska tidningen Daily Mail når det walesiska fotbollsförbundet under tisdagen för att få klarhet i frågan, om Giggs kommer leda landslaget i VM ifall han blir friad i augusti, avböjde förbundet istället att svara - något som har skapat stor osäkerhet hos spelarna, för Page och hos landslagets supportrar.

Således finns det ingen klarhet i vem Wales förbundskapten kommer att vara i Qatar. Det kan vara Page, men det kan också vara Giggs ifall han blir friad från anklagelserna.

Annons

VM i Qatar börjar den 21 november i år. Wales tillhör grupp B, tillsammans med England, USA och Iran.

Publicerad 2022-06-06 kl 23:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto