Österrike krossade Azerbajdzjan efter United-stjärnans show - leder Sverige grupp

EM-kval (herr)

Österrike krossade Azerbajdzjan med 4-1 i Sveriges EM-kvalgrupp parallellt med Blågults förlust mot Belgien.
Då var Manchester United-stjärnan Marcel Sabitzer stor segerorganisatör med två mål och en assist.

Parallellt med Sveriges 3-0-förlust mot Belgien på Friends Arena i Stockholm möttes Blågults gruppkonkurrenter, Österrike och Azerbajdzjan, på Raiffeisen Arena i den österrikiska staden Linz. Den slutade i ett tungt resultat från blågula ögon.

Efter 28 minuters spel höll sig Manchester United-mittfältaren Marcel Sabitzer framme och spräckte Azerbajdzjans nolla. Och bara två minuter senare hade hemmanationen ökat på sin ledning till 2-0 genom Michael Gregrotisch.

Österrike hade med sig en 2-0-ledning in i halvtid, med bud på mer.

Men mer skulle det komma i den andra halvleken, som bara var fem minuter gammal när Sabitzer gjorde 3-0 i den 50:e minuten.

Azerbajdzjan fick ett tröstmål efter en dryg timme spelad. Emin Makhmudov reducerade till 3-1 på framspelning av Azer Aliev. Men det gjorde inte så stort skillnad då Österrike bara fem minuter därefter ökade på sin ledning igen till 4-1 genom Christoph Baumgartner, framspelad av Sabitzer.

4-1 blev slutresultatet och den österrikiska segern kan till stor del Marcel Sabitzer tackas för efter sina två mål och en assist.

Segern innebär vidare att Österrike leder EM-kvalets grupp F. Både Österrike och Belgien har tre poäng, men Österrike har ett måls bättre målskillnad.

Österrike: Lindner - Mwene, Danso, Trauner, Wöber - Wimmer, Laimer, Seiwald, Sabitzer - Baumgartner, Grogoritch.

Azerbajdzjan: Imanov - Haghvredi, Mustafazada, Bakhtiyar, Jafarguliyev - Almeida, Makhmudov, Israfilov - Kokcu, Dadashov, Sheydaev.