Pavards kanon avgjorde i Dublin - Frankrike tog knapp seger mot Irland

EM-kval (herr)

Frankrike väntades ta en enkel seger borta mot Irland.
I stället blev det "bara" 1-0 då Irland stod emot starkt.
Benjamin Pavard avgjorde med en riktig kanon i början av andra halvlek.

Frankrike inledde EM-kvalet på bästa tänkbara sätt när man i fredags krossade Nederländerna med 4-0 på Stade de France i Paris. Näst ut på vägen till EM i Tyskland 2024 var Irland under måndagskvällen på Aviva Stadium i den irländska huvudstaden Dublin.

För Irlands del blev Frankrikes besök den första matchen i EM-kvalet, då man i onsdags spelade träningslandskamp mot Lettland i stället för att äntra kvalspelet. Den matchen slutade i en 3-2-seger till Irland, trots att man tappat en 2-0-ledning till 2-2.

Men vad som på förhand förutspåddes att bli en enkel fransk seger blev inte så enkel.

Irland stod emot bra i den första halvleken och hade även flera egna offensiva aktioner på Frankrikes planhalva. Första halvleken slutade mållös men i inledningen av den andra halvleken kunde inte hemmalaget stå emot längre. Frankrike blev för starkt.

Benjamin Pavard fick skottläge utanför det irländska straffområdet och nöp till med ett hårt skott som letade sig in till 1-0 via ribban. Den irländska besvikelsen på Aviva Stadium gick nästan att ta på, efter att de gröna hade stått emot starkt och behållit nollan intakt.

Efter målet växlade Frankrike upp. Moussa Diaby byttes in i den 65 minuten och ersatte Giroud. Bara fyra minuter efter att forwarden äntrat planen brände han ett jätteläge att utöka bortaledningen till 2-0. Ett inspel hittade honom perfekt i det irländska straffområdet men målvakten Gavin Gazunu mäktade med en imponerande räddning och avvärjde läget.

Irland kom nära en kvittering i slutminuterna med en farlig nick - men Milan-målvakten Mike Maignan stod för en imponerande räddning när han sträckte ut sin fulla längd och tippade ut nicken till en hörna.

Det blev inga fler mål än Pavards kanon. Frankrike vann med 1-0 i Dublin och leder därmed sin EM-kvalgrupp efter två matcher med sex av sex möjliga poäng inspelade.

Irland: Bazunu - Collins, Egan, O'Shea - Coleman, Molumby, Cullen, Doherty - Knight, Ferguson, Ogbene.

Frankrike: Maignan - Pavard, Konaté, Upamecano, Hernández - Camavinga, Griezmann, Rabiot - Kolo Muani, Giroud, Mbappé.