EM-kval (herr)

Portugal blev under fredagen klart för EM.
Cristiano Ronaldo stod för dubbla mål när landslaget besegrade Slovakien.

Portugal har så här långt kört över allt motstånd i EM-kvalet, och tog under fredagskvällen emot grupptvåan Slovakien på Dragão i Porto. Då blev det en ny drömstart.

För redan i den 18:e minuten ordnade Goncalo Ramos 1-0, och i den 29:e minuten var Cristiano Ronaldo kylig från straffpunkten till 2-0, vilket var stjärnspelarens 124:e landslagsmål. Ronaldo fick lite senare även ett fint läge framför mål, men sköt den gången utanför Martin Dubravkas vänstra stolpe.

Slovakien reducerade i andra halvlek genom David Hancko, men till ingen nytta, då Ronaldo i den 72:a minuten blev tvåmålsskytt till 3-1. Slovakien fick samtidigt senare nytt hopp efter ett mål av Stanislav Lobotka, och därefter bröts matchen en kort stund.

Anledningen till det korta avbrottet var att en planstormare tog sig in på planen, och sedermera blev bortförd. Till slut vann Portugal med 3-2, och blev därmed klart för spel i EM i Tyskland 2024. Portugal toppar gruppen med åtta poäng ner till tvåan Slovakien och med tio poäng ner till trean Luxemburg i kvalspelet.

Portugal: Costa - Dalot, Dias, Silva, Cancelo - Fernandes, Palhinha, Silva - Ronaldo, Ramos, Leao.

Slovakien: Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bozenik, Mak.