Publikrekord i England – storpublik såg landskampen mot Tyskland på Wembley

Landslag

77 768. Det är det nya publikrekordet för det engelska landslaget.
Så många var på lördagen på Wembley och såg England förlora mot Tyskland med 2-1.
- Det är en dröm som går i uppfyllelse att få spela för mitt land på Wembley och göra mål, säger White enligt BBC.

På lördagen spelades en landskamp mellan England och Tyskland som på förhand såg ut att kunna slå alla rekord för en publiksiffra på en damfotbollsmatch. I slutändan blev det ”bara” ett publikrekord för det engelska landslaget på Wembley, som fortfarande lockade imponerande 77 768 personer till träningslandskampen mellan toppnationerna.

Tyskland var taggat och efter bara åtta minuter var det 1-0. Efter ett fint kombinationsspel hamnade bollen framför mål där Alexandra Popp kunde nicka in bollen med pannan. Senare i halvleken fick Nikita Perry chansen att kvittera från straffpunkten, men Merle Frohms stod för en fin räddning. Kvitteringen kom istället minuten innan halvtid, då Ellen White stötte fram på ett inlägg och vinklade in bollen.

Matchen såg sedan länge ut att bli oavgjord, men på tilläggstid slog Klara Bühl till för tyskorna och gav gästerna segern med 2-1.

- Det är otroligt. Stödet, ljudet, atmosfären. Vi är verkligen ledsna att vi inte fick med oss resultatet. Det är en dröm som går i uppfyllelse att få spela för mitt land på Wembley och göra mål, säger White enligt BBC.

Det tidigare rekordet för ett inhemskt landslag på engelsk mark på 70 548 personer sattes under OS 2012, när Storbritannien mötte Brasilien. Den högsta siffran som tidigare kommit på en landskamp för England var 45 619 åskådare.

Publicerad 2019-11-09 kl 20:31