Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ramos slutar i landslaget - riktar tung kritik mot förbundskaptenen: "Inte rättvist"

Ligue 1

Sergio Ramos meddelar att han slutar i det spanska landslaget efter samtal med nye förbundskaptenen Luis de la Fuente.
I sitt tillkännagivande riktar han svidande kritik mot förbundskaptenen.
"Fotboll är inte alltid rättvist", skriver veteranen.

4:28
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkter från Spaniens möte med Marocko i VM i Qatar i spelaren ovan.

Sergio Ramos har vunnit i stort sett allt som går att vinna på internationell nivå. Två EM-guld (2008 och 2012) och ett VM-guld (2010). Han är dessutom den spelare som gjort flest landskamper för La Roja, då han noterats för 180 framträdanden sedan sin debut 2005.

Men likt alla ting kommer ett slut, och under torsdagen meddelar PSG-stjärnan på sociala medier att hans tid i det spanska landslaget är över. Beslutet har tagits efter ett samtal med nye förbundskaptenen Luis de la Fuente, där förbundskaptenen meddelade Ramos att han inte kommer finnas med i planerna för landslaget oavsett hur han presterar i klubblaget.

Annons

"Tiden har kommit. Det är dags för mig att ta farväl till det spanska landslaget. Till La Roja. I morse tog jag emot ett samtal från den nuvarande förbundskaptenen (de la Fuente) som informerade mig att jag inte är eller kommer att vara en del av hans planer, oavsett hur jag presterar eller gör ifrån mig i min karriär", skriver Ramos i ett uttalande på Twitter och fortsätter:

"Det är med ett tungt hjärta (beslutet tas)… Ärligt talat tycker jag att den här resan förtjänade ett slut på mina villkor eller för att mina prestationer inte längre var på nivå för landslaget. Inte på grund av ålder. Det är bara ett nummer, ingenting som prestationsnivå eller kvalitet är beroende utav. Jag beundrar och är avundsjuk på spelare som Modric, Messi och Pepe. De är essensen av tradition, värderingar, meritokrati och rättvisa i fotboll. Tyvärr kommer det inte se ut så för mig för fotboll är inte alltid rättvist och fotboll är aldrig bara fotboll".

Annons

Luis de la Fuente tog över som spansk förbundskapten den 8 december 2022, i kölvattnet av att tidigare förbundskaptenen José Enrique sparkats efter Spaniens tidiga uttåg i VM i Qatar. Ramos har inte gjort någon landskamp för Spanien sedan den 31 mars 2021, men under Enriques ledning var dörren inte stängd för veteranen.

Ramos representerade Spanien i fyra VM-turneringar och tre EM-turneringar.

Publicerad 2023-02-23 kl 18:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto