Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ratades efter Algarve cup - nu är Angeldahl tillbaka: "Har tagit stora kliv"

Sverige (dam)

Första året i Göteborg slutade med SM-guld.
Nu är Filippa Angeldahl tillbaka i landslaget - och där vill hon stanna.
- Med mitt passningsspel och tillslag så tror jag att jag kan sätta andra i bra lägen, och hota med det, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Filippa Angeldahl skrev inför den här säsongen på för Göteborg och blev kort efter - i mars - uttagen i landslagstruppen till Algarve cup. Där startade hon mot Danmark och var en av planens bästa spelare och fick en fyra i betyg av Fotbollskanalen med motiveringen:

"Ville mycket. Var rörlig, ofta spelbar och fördelade bra. Bra passningsfot. Bättre med boll än utan. En av Sveriges bästa spelare."

Ändå blev det inga fler landslagsuttagningar - trots att hon vecka efter vecka startade och gjorde det bra på det centrala mittfältet i Göteborg.

Säsongen slutade dock på bästa sätt för Angeldahl. SM-guld med Göteborg och en efterlängtad plats i landslagstruppen som på tisdag ska möta Slovakien i den sista gruppspelsmatchen i EM-kvalet.

ANNONS

- Det är jättekul att vara tillbaka i landslaget. Det är en stor ära att vara här och det är här jag vill vara. Så det känns jättebra, säger Angeldahl till Fotbollskanalen.

Du gjorde det bra i Algarve cup och också i allsvenskan - är du förvånad över att du inte blivit uttagen i landslaget igen förrän nu?
- Det är klart att man blir besviken varje gång, för det är här jag vill vara. Men samtidigt så respekterar jag att andra har varit bättre. Jag försöker bara fokusera på mig själv och att köra på hårt i klubblaget, då vet jag att chansen kommer att komma till slut. Nu är jag här och det känns jättekul.

Hur ser du på din säsong i Göteborg?
- Det har gått bra. Jag har tagit stora kliv i offensiven och har fått fram fler kvaliteter där.

Vad tror du har saknats för att vara med i landslaget?
- Det är väl lite i det fysiska duellspelet där jag själv känner att det är steg jag vill ta inför nästa år, att kunna bli ännu tuffare och vinna dueller.

ANNONS

När Fotbollskanalen frågar förbundskapten Peter Gerhardsson hur han ser på Filippa Angeldahl och varför hon inte har varit med tidigare i EM-kvalet så svarar han:

- Konkurrensen är tuff här på det centrala mittfältet. När hon har varit med här så har hon mest haft den höga positionen på det centrala mittfältet, i Göteborg har hon spelat lite olika och ibland som lite sittande och ibland lite högre upp. Hon konkurrerar med väldigt bra spelare här, säger Gerhardsson och fortsätter:

- Filippa har gjort en riktigt bra höst. Hon hade kanske lite sämre prestationer i somras. Men vi har pratat med varandra. Hon är en spelare som hela tiden finns med i tankarna. Men konkurrens är som sagt tuff. Hennes spets är passningsspelet och speluppfattningen och det gör henne intressant i landslaget, och nu får hon chans att visa upp det. Hon jobbar stenhårt på att bli bättre.

ANNONS

Filippa Angeldahl tycker att det är väldigt bra att hon hela tiden har haft en dialog med Peter Gerhardsson, så att hon vet vad som ska till för att ta en landslagsplats.

- Det är klart att det är bra att man vet hur han ser, och jag vet att jag har varit nära och att om jag bara jobbar på så kommer chansen. Det är tryggt att höra det. Man tar till sig det han säger och jag själv vill ju utvecklas, säger hon.

Trivs du med att alternera i rollerna som sittande och mer offensiv på mittfältet eller känner du dig mer hemma i någon av positionerna?
- Jag tycker om båda delarna, att kunna hämta boll men även att kunna ligga längre fram i banan och kunna hota med bollar.

Hur sugen är du nu när du är här i landslaget på att visa att du ska vara kvar?
- Det är klart att man är sugen. Jag hoppas att jag får speltid och om jag får det så är jag redo att ta chansen.

ANNONS

Vad kan du tillföra? 
- Med mitt passningsspel och tillslag så tror jag att jag kan sätta andra i bra lägen, och hota med det.

Publicerad 2020-11-29 kl 10:00
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto