Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Rutinerad norsk trupp inför OS-kvalet: "Vi tror på laget"

Foto: Scanpix

Om två veckor är det dags för det spännande OS-kvalet där Sverige ställs mot Norge. Ett lag där förbundskaptenen Roger Finjord valt att ta ut en väldigt rutinerad trupp.
- Många som presterat bra tidigare, säger han.  

Den 2 mars sparkar OS-kvalet igång med det nordiska derbyt mellan Sverige och Norge, i ett kvalspel som spelas nere i Holland. Tillsammans med Schweiz och just värdnationen Holland så gör lagen upp om den sista platsen i OS.

Igår tog Pia Sundhage ut sin kvaltrupp, där rubrikerna skulle handla om Kosovare Asllanis frånvaro. Samtidigt så tog den norska förbundskaptenen Roger Finjord ut sin trupp och valde att ta med många av sina rutinerade spelare.

- Det är en trupp med spelare som varit med ett tag och som gjort ett väldigt bra jobb. De har presterat bra och förtjänar nya möjligheter i kvalet. Det är en trupp som vi tror på, både på kort och lång sikt, säger förbundskaptenen till norska NTB.

Den norska tränaren säger samtidigt att han ser det kommande OS-kvalet som väldigt ovist med fyra jämna lag som allihop mycket väl skulle kunna ta sig till Rio.

- Jag har besökt en del tränare i Europa och ingen kan svara på vem som är favorit. I ett mästerskap skulle detta absolut kallas för "dödens grupp".

FAKTA

Den norska kvaltruppen

Målvakter: Ingrid Hjelmseth (Stabæk), Cecilie Fiskerstrand (Stabæk), Kristine Nøstmo (Trondheims-Ørn)

Utespelare: Maren Mjelde (Avaldsnes), Lene Mykjåland (LSK Kvinner), Gry Tofte Ims (Klepp), Ingvild Stensland (Stabæk), Trine Rønning (Stabæk), Emilie Haavi (LSK Kvinner), Isabell Herlovsen (LSK Kvinner), Elise Thorsnes (Avaldsnes), Marita Skammelsrud Lund (LSK Kvinner), Kristine Minde (Linkoping), Nora Holstad Berge (Bayern München), Caroline Graham Hansen (Wolfsburg), Hege Hansen (Klepp), Andrine Stolsmo Hegerberg (Goteborg), Ada Stolsmo Hegerberg (Lyon), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Synne Jensen (Wolfsburg), Lisa-Marie Karlseng Utland (Trondheims-Ørn), Stine Reinås (Stabæk). 

Publicerad 2016-02-17 kl 07:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons