Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Sigurdsson: "Tror vi har bra chans att gå till slutspel i VM"

Foto: SCANPIX

Island blir nästa sommar det minsta landet någonsin att vara med i ett VM.
Väl där ser Gylfi Sigurdsson inga hinder.
- Vi har ingenting att förlora, säger Everton-stjärnan till Fifa.com.

Island har bevisat att EM-framgången 2016 inte var någon engångsföreteelse. Landet tog sig till sitt första VM någonsin genom att vinna en grupp med bland annat Ukraina, Turkiet och Kroatien. Island blev därmed det minsta landet, sett till befolkning, någonsin att ta sig till ett VM.

- Det är något vi alla har väntat på att få se hända inom isländsk fotboll - att faktiskt komma till VM. Det händer nu så det är en enastående känsla och jag tror att alla spelare och alla personer på Island är riktigt stolta över det. Vi ser fram emot att åka till Ryssland nu och såklart att se handklappen i VM, säger Gylfi Sigurdsson till Fifa.com.

Redan till VM 2014 var det nära att Island tog sig till mästerskapet. Då tog det stopp i playoff när Kroatien blev för tuffa. Gylfi Sigurdsson tror att laget har kunnat dra nytta av den snöpliga missen.

- Förmodligen, när man tittar tillbaka, så var det nog väldigt viktigt för oss. För vi visste hur dåligt det kändes och hur besvikande det är när du är så nära utan att lyckas. Men det är två stora turneringar i rad nu och det är en stor framgång för landet, säger Everton-stjärnan.

När Island nu tagit sig till sitt andra raka stora mästerskap så tror Sigurdsson att laget kan ta sig långt.

- Vi får se vilken grupp vi får men jag tror att vi har en bra chans att komma förbi gruppspelet. Vi vet att det kommer att bli svårt men vi har ingenting att förlora och jag tror att vi kommer att komma in i VM med samma mentaliet som vi hade inför EM.

Publicerad 2017-10-19 kl 20:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons