POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Solbakken nobbade Norge - nu hyllar han Lagerbäck: "Bra val"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

DUBAI. Ståle Solbakken tackade nej.
Då blev Lars Lagerbäck norsk förbundskapten.
- Bra val, det är bara att kolla på hans cv, säger Solbakken till Fotbollskanalen.

I mitten av november tvingades Per-Mathias Högmo lämna jobbet som norsk förbundskapten efter en rad svaga resultat i VM-kvalet.

FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken fick frågan från det norska förbundet om han ville ha tjänsten, men efter samtal så bekräftade Solbakken att han tackat nej.

I onsdags stod det klart att det blir Lars Lagerbäck som tar över som förbundskapten för Norge - ett val som hyllas av Solbakken.

- Det är ett bra och tryggt val. Det är bara att kolla på hans cv vad han har gjort med nationer som kan jämföras med Norge, säger Solbakken till Fotbollskanalen efter fredagens FCK-träning i Dubai.

Vad kan Lagerbäck tillföra?
- Först och främst tror jag att han kan tillföra det han är känd för vilket är en bra organisation och bra disciplin på planen.

- Han är bra på att organisera lag och bra på att lägga upp en plan efter materialet han har att tillgå. Han är lugn och rutinerad och är bra på att hantera sådana som dig.

Lars Lagerbäck lämnade Island efter sommarens EM-succé och har sedan dess arbetat som rådgivare åt Sveriges förbundskapten Janne Andersson.

Se när Lagerbäck presenterades för Norge i spelaren ovan.

Publicerad 2017-02-03 kl 11:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå