Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tahirovic bryter tystnaden efter landslagsvalet: "Aldrig något dilemma överhuvudtaget"

Sverige (herr)

Benjamin Tahirovic nobbade Blågult nyligen för att representera Bosnien och Hercegovina.
Nu talar Romamittfältaren ut om landslagsvalet för första gången.
- Hjärtat valde Bosnien och Hercegovina, något dilemma fanns aldrig överhuvudtaget, säger han enligt Bosnische Nationalmannschaft. 

1:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se när Tahirovic debutera för Roma i spelaren ovan.

Den 19-årige stockholmaren har slagit sig in i Romas A-trupp och gjorde sin startdebut för José Mourinhos lag den 4 januari mot Bologna. Benjamin Tahirovic uppvaktades av både Sveriges och Bosnien och Hercegovinas A-landslag under en period, innan Balkanlandets förbundskapten Faruk Hadzibegic bekräftade storlöftets val för knappt två veckor sedan.  

Tahirovic är inte bunden till landslagsspel med Bosnien och Hercegovina förrän han deltar i en tävlingslandskamp. Hadzibegic har dock sagt att mittfältaren kommer bli uttagen till EM-kvalsamlingen i mars.  

Nu öppnar Tahirovic upp om valet:  

Annons

- För 15 dagar sedan bestämde jag mig för att spela för Bosnien och Hercegovina. När det stora, positiva stödet började från våra supportrars sida behövde jag gå ut med mitt beslut, säger han enligt portalen Bosnische Nationalmannschaft.  

Tahirovic fortsätter:  

- Bara Bosnien och Hercegovina. Ända sedan jag var liten ville jag bara åka till Sarajevo och vi åkte alltid dit på semestern, till Sarajevo där huset är. Jag kände mig alltid toppen (där). 

I intervjun berättar Tahirovic att han haft flera samtal med Hadzibegic och förbundsdirektören Zvjezdan Misimovic, och att förbundsduon även hade kontakt med föräldrarna. Tahirovic gillar deras plan för landslaget och säger att de lämnade ett gott intryck.  

Om vad han gillar mest med familjens hemland säger Tahirovic:  

Annons

- Det är mitt hem, det är mitt val. Hjärtat valde Bosnien och Hercegovina, något dilemma fanns aldrig överhuvudtaget. I Bosnien gillar jag folket mest - man är välkommen var man än går, på något sätt. Alla är positiva och glada. Det viktigaste är att alla gillar sport.  

Tahirovic har startat en match och hoppat in sex gånger i Serie A och italienska cupen sedan november.  

Publicerad 2023-02-27 kl 22:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto