TV: Bergmann Jóhannesson såg rött - när Nordmakedonien säkrade playoff-plats

VM-Kval Europa

Tidgare Norrköping-mittfältaren Ísak Bergmann Jóhannesson fick se rött när Island föll med 3-1 mot Nordmakedonien.
Förlusten innebar vidare att Nordmakedonien blev klart för VM-playoff.

Island var redan utslaget i jakten på VM-platser när de reste till den nordmakedonska huvudstaden Skopje under söndagen för att spela VM-kvalets sista match. Nordmakedonien, i sin tur, gjorde upp med Rumänien om playoff-platsen i grupp J - då Tyskland redan innan säkrat förstaplatsen som innebär direktkvalificering till VM i Qatar.

Då Nordmakedonien endast låg en poäng före Rumänien på tredjeplatsen var de tvunget att besegra Island, då Rumänien gästade bottentippade Liechtenstein på bortaplan - och Nordmakedonien började starkt.

Ezgjan Alioski gav hemmalaget ledningen i den sjunde minuten då han dundrat in 1-0 från en snäv vinkel i det isländska straffområdet. Island kvitterade sedan i den 54:e minuten genom ett läckert samspel mellan den tidigare IFK Norrköping-mittfältaren Ísak Bergmann Jóhannesson, Brynjar Ingi Bjarnason och Jón Dagur Thorsteinsson. Bergmann Johannesson stod för inlägget som Bjarnarson vidare nickade ner till Thorsteinsson som petade in 1-1 från nära håll.

Men Nordmakedonien skulle till slut bli för starkt för Island. Efter en mycket tilltrasslad situation i det isländska straffområdet petade Nordmakedoniens stjärna, Napoli-mittfältaren Eljif Elmas, in 2-1.

Det blev inte lättare för Island att jaga en kvittering när Bergmann Jóhannesson rivit ner Stefan Ashkovski i den 79:e minuten och dragit på sig sitt andra gula kort för matchen. 18-åringen fick syna det röda kortet - och kort därefter fastställde sedan Elmas slutresultatet 3-1 med sitt andra mål i matchen.

Nordmakedonien har därmed säkrat en playoff-plats till VM, då man slutat tvåa i grupp J, en poäng framför Rumänien som besegrat Liechtenstein med 2-0 på bortaplan.

Publicerad 2021-11-14 kl 20:22