TV: Danska förbundskaptenen rasar: Sämsta insatsen på 15 år

EM-kval (herr)

Danmark var pressat efter 0-0 hemma mot Albanien.
Det blev inte bättre av 0-0 borta mot Armenien.
- Förfärligt. Den sämsta prestation jag varit med om som förbundskapten, sade Morten Olsen som basat för landslaget i 15 år.

Danmark har inte gjort mål på nära 200 minuter i EM-kvalet i fotboll. Efter besvikelsen mot Albanien hemma i Köpenhamn, 0-0, i fredags följde en ny mållös match borta mot Armenien, som kom till matchen i Jerevan med en poäng på sex matcher.

Det kunde ha gått ännu värre. Jowra Movsisian, tidigare i danska Randers, brände ett friläge halvvägs in i andra halvlek.

- Jag har frågat spelarna vad som gick galet. De är inte tillräckligt stabila. Det är låg nivå på nästan alla. De måste se sig själva i spegeln, sade Danmarks förbundskapten Morten Olsen.

Danmark har tolv poäng med en match kvar, Portugal i Braga.

Portugal leder gruppen på 15 poäng efter att Miguel Velsoso nickat in segermålet, 1-0, på hörna borta mot Albanien. Albanien, som liksom Portugal har två matcher kvar, är en poäng bakom Danmark.

Sen kvittering

Nordirland hade chansen att säkra EM-biljetten med en seger hemma mot Ungern, men spelarna var nog trots allt nöjda med 1-1 och en poäng. Kyle Laffertys kvittering kom nämligen i den tredje tilläggsminuten. Nordirland leder gruppen en poäng före Rumänien och med fyra till godo på Ungern.

Polskt målkalas

Tyskland tog ledningen tre gånger mot Skottland i Glasgow och höll undan efter Ilkay Gündogans 3-2 i den 54:e minuten. Därmed har VM-guldmedaljören fyra poäng ned till Irland på playoff-platsen med två matcher kvar.

Mitt emellan Tyskland och Irland finns Polen, som hade målfest mot Gibraltar i Warszawa. Hemmaspelarna hade en intern uppgörelse om vem som kunde göra två mål på kortast tid. Arkadiusz Milik ordnade sin dubbel på 16 minuter, Robert Lewandowski gjorde det på tio men fick se Kamil Grosicki vinna på sju minuter.

Publicerad 2015-09-07 kl 23:13