TV: Eriksens succé i landslagscomebacken - målskytt efter två minuter

Landslag

Först blev han inbytt till stående ovationer på sin förra hemmaarena.
Två minuter senare gjorde Christian Eriksen mål i landslagscomebacken - med sin första bolltouch.
Men det var Nederländerna som besegrade Danmark med 4-2 i Amsterdam.

Se Eriksens mål i spelaren ovan.

0:58
Eriksen slår till direkt i återkomsten till landslaget
0:43
Här gör Christian Eriksen comeback i det danska landslaget

Danmark var på besök i Amsterdam för att spela träningslandskamp mot Nederländerna under lördagskvällen. Då var Christian Eriksen, 30, tillbaka i en dansk landslagstrupp för första gången på 287 dagar efter hjärtstoppet i sommarens EM-premiär mot Finland.

I halvtidspaus, vid ställningen 3-1 till Nederländerna, blev den förre Ajax-spelaren inbytt till stående ovationer på sin tidigare hemmaarena. En rörd Eriksen applåderade tillbaka och såg ut att ha nära till tårar.

Blott två minuter senare hittade Eriksen nätet när han slog till på ett tillslag i straffområdet och reducerade för Danmark med sitt 37:e landslagsmål i sin 110:e A-landskamp. Ett mål som gav utlopp för stor glädje hos mittfältsstjärnan. Det var Eriksens första mål i en tävlingsmatch efter comebacken.

- Jag tror banne mig det är första bollkontakten för Christian Eriksen. Det är bara att applådera - och det gör även delar av hemmapubliken. Lyssna på dem, säger C More-kommentatorn Adam Pinthorp.

Eriksen tvingades till ett längre uppehåll från fotbollen efter hjärtstoppet mot Finland den 12 juni i fjol, men gjorde comeback i tävlingssammanhang den 26 februari. Då för sin nya klubb Brentford i Premier League efter att ha brutit kontraktet med Inter. Reglerna i Serie A förbjuder nämligen spelare som fått en hjärtstartare inopererad att spela i ligan.

Senare i andra halvlek utökade Steven Bergwijn till 4-2 för hemmalaget med ett klassavslut i bortre hörnet. Kort därpå var Eriksen nära att bli tvåmålsskytt när han prickade stolpen med ett distansskott.

I matchens slutskede stannade spelet upp i fem minuter efter en otäck nickduell mellan Joakim Mæhle och Denzel Dumfries, vilka kolliderade med varandras huvud. Smällen tog allra värst på Mæhle som började blöda och blev liggande i gräset. Efter att ha blivit bandagerad kunde dansken resa sig upp och gå av planen för egen maskin.

Nederländerna vann till slut med 4-2.

Publicerad 2022-03-26 kl 22:39