TV: Fati historisk när Spanien demolerade Ukraina: "Lyfter på hatten"

UEFA Nations League (herr)

Yngst någonsin.
17-årige Ansu Fati skrev historia när Spanien demolerade Ukraina.

Spanien fick en smakstart på matchen då 17-årige Ansu Fati, som i och med starten är yngst någonsin att starta i Nations League, ordnade straff redan efter ett par minuters spel. Fram klev lagkapten Sergio Ramos och prickade in 1-0 för spanjorerna.

Spanien ville mer. Ramos ville mer. Efter en kort hörna lyftes bollen så småningom in till mittbacken i straffområdet – som nickade in 2-0.

Spanien ville ännu mer.

Kort efter 2-0 kom även 3-0 genom supertalangen Fati. 17-åringen vek in banan och avlossade högern strax utanför straffområdet. Avslutet? Det letade sig vackert in i det bortre hörnet.

- Det är total utklassning så här långt, Fati har gjort allting rätt, säger C Mores expertkommentator Anders Andersson.

- Vi lyfter på hatten för 17-årige Ansu Fati, säger C Mores kommentator Christopher Kviborg.

Fatis mål gjorde honom även till den yngste målskytten någonsin i det spanska landslaget.

Spanien var inte klara där heller.

Sex minuter från full tid utökade Ferran Torres spanjorernas ledning när han disciplinerat prickade in 4-0 på volley inne i straffområdet, vilket också blev slutresultatet.

Spanien: De Gea - Jesús Navas, Ramos, Pau Torres, Reguilón - Olmo, Rodri, Thiago, Merino - Fati, Gerard Moreno

Ukraina: Pyatov - Tymchyk, Matviyenko, Kryvtsov, Mykhaylichenko - Kharatin, Malinovskyi - Yarmolenko, Zinchenko, Yaremchuk - Marlos