TV: Finland chanslöst – sänkt av Pjanics drömträff

EM-kval (herr)

Tre poäng borta mot Bosnien och Hercegovina hade gett Finland ett drömläge att nå EM.
Men finnarna var chanslösa i mötet och förlorade med 4-1.
- Bosnien kontrollerade matchen och nivåskillnaden var tydlig i kväll, säger Finlands Joel Pohjanpalo till Hufvudstadsbladet.

Finland har gått bra så här långt under EM-kvalet. Under lördagen gästade finnarna Bosnien och Hercegovina på bortaplan, en seger där hade gett grannarna i öst ett kanonläge att nå nästa års EM-slutspel.

Men det blev allt annat än tre poäng för Finland denna kväll.

Bosnien och Hercegovina tog ledningen efter knappa halvtimmen genom Izet Hajrovic, som tryckte upp bollen i nättaket från nära håll. Innan paus kom också 2-0 genom Miralem Pjanic från straffpunkten.

Matchens delikatess kom när hemmanationen gjorde 3-0. Efter flipperspel i straffområdet landade bollen hos Pjanic som bröstade upp kulan innan han drog till på volley – rätt upp i krysset. Vackert.

Kvarten senare kom även 4-0 genom Armin Hodzic innan Joel Pohjanpalo putsade till siffrorna med sin reducering tio minuter från slutet.

- Det finns inte alltför mycket att glädjas över just nu. Bosnien kontrollerade matchen och nivåskillnaden var tydlig i kväll, säger Finlands Joel Pohjanpalo till Hufvudstadsbladet.

Segern gör att Bosnien och Hercegovina knapar in på Finland som innehar andraplatsen i grupp J. Efter sju omgångar står finnarna på tolv poäng, två pinnar framför dagens motståndare som har lika många matcher spelade. Toppar gruppen gör Italien som har tagit full pott så här långt.

Se höjdpunkterna från matchen i klippet högst upp i artikeln.