TV: Grekland tappade viktiga poäng - Kosovo med sen kvittering

VM-kval Europa

Grekland tappade viktiga poäng i Sveriges VM-kvalgrupp.
Kosovo kvitterade till 1-1 på tilläggstid i ett drömresultat för Sverige.

På onsdag ställs Grekland mot Sverige i en VM-kvalmatch i Aten. Under söndagskvällen ställdes grekerna mot Kosovo på bortaplan i en viktig match för båda lagen. Då tappade Grekland viktiga poäng i jakten på Sverige i kvalgruppen.

Grekerna tog ledningen genom Anastasios Douvikas i slutsekunderna av första halvlek när anfallaren blev fri och placerade in 0-1. Grekland såg länge ut att gå mot tre poäng och ledde alltjämt matchen när klockan tickade in på tilläggstid i andra halvlek.

I den 92:a minuten kvitterade Kosovo dock till 1-1 när Vedat Muriqi nickade bollen i nät från nära håll. Hemmaspelarna samlades därefter i en stor glädjehög för att fira det sena målet.

Resultatet innebär att Grekland nu står på tre poäng med tre matcher spelade, medan Kosovo står på fyra poäng på fyra matcher. Båda lagen ser därför ut att få svårt att hota Spanien och Sverige i toppen. Spanien toppar i nuläget grupp B en poäng före Sverige, men har också spelat två fler matcher.

Kosovo: Muric – Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Hadergjonaj – Halimi, Dresevic, Valon Berisha – L.M. Kastrati, Muriqi, Rashica

Grekland: Vlachodimos – Androutsos, Mavropanos, Tzavellas, Tsimikas – Bakasetas, Bouchalakis, Slopis – Douvikas, Pavlidis, Giannoulis