TV: Haaland-löst Norge kryssade borta mot Turkiet

Såväl Turkiet som Norge saknade flera nyckelspelare i den viktiga VM-kvalmatchen.
Norrmännen, utan Erling Haaland, lyckades få med sig 1-1 i Istanbul.

Höjdpunkter: Oavgjort i mötet mellan Turkiet och Norge
Norge kvitterar mot Turkiet
1:19
Turkiets drömstart - gör 1-0 på Norge efter sex minuter

Viktiga poäng stod på spel i Istanbul när Turkiet tog emot Norge i VM-kvalet under fredagskvällen. Inför avspark stod Norge på 13 poäng tillsammans med Nederländerna, medan Turkiet hade samlat ihop elva.

Norrmännen saknade sin stora anfallsstjärna, Erling Haaland, på grund av en muskelskada. Joshua King, Alexander Sørloth med flera fanns också på skadelistan. Samtidigt tvingades Turkiet klara sig utan mittbackarna Ozan Kabak och Caglar Soyuncu som var avstängda.

Hemmalaget fick en drömstart på matchen när Cengiz Ünder vann bollen högt upp i plan och serverade Kerem Aktürkoğlu öppet mål från nära håll. Den sistnämnde gjorde inga misstag när han enkelt satte dit 1-0.

Efter 23 minuter var Norge nära att kvittera när Berat Özdemir höll på att glidtackla bollen i eget mål, men lyckligtvis för honom tog bollen i stolpen.

Norge skulle dock hitta ett 1-1-mål kort före paus efter en snabb hörna som så småningom letade sig fram till Kristian Thorstvedt. Anfallaren satte bollen i mål från nära håll och såg till att matchen var lika på ett in i halvtidsvilan.

När klockan tickade upp mot 95 minuter fick norrmännen ett jätteläge att avgöra då Martin Ødegaard prickade Mohamed Elyounoussis panna med ett inlägg. Nicken gick dock någon decimeter utanför stolpen.

Samtidigt vann Nederländerna med 1-0 borta mot Lettland, vilket innebär att Louis van Gaals mannar toppar gruppen två poäng före Norge och fyra före Turkiet.

Turkiet: Cakir – Celik, Aziz, Demiral, Erkin – Ödzemir – Ünder, Tufan, Calhanoglu, Aktürkoglu – Yilmaz

Norge: Nyland – Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling – Ødegaard, Berg, Thorsby – Hauge, Thorstvedt, Elyounoussi