TV: Nederländerna föll tungt - Yilmaz hattrickhjälte med drömfrispark

VM-kval Europa

Turkiet chockade Nederländerna i VM-kvalpremiären.
Burak Yilmaz blev stor hattrickhjälte och krönte insatsen med en drömfrispark i 4-2-segern.

Se Yilmaz frisparksmål i spelaren ovan.

Turkiet tog under onsdagskvällen emot Nederländerna i VM-kvalet. Då rivstartade hemmalaget i den 15:e minuten genom att ta ledningen. Anfallsstjärnan Burak Yilmaz avslutade en kontring genom att skjuta via en motståndare i mål till 1-0.

- Det kändes som att Burak Yilmaz knappt själv trodde på att den skulle gå in, men bollen styrde på en spelare och ställde Tim Krul, säger C Mores kommentator Christopher Kviborg i sändningen.

Turkiet utökade även till 2-0 i den 34:e minuten närYilmaz blev tvåmålsskytt från straffpunkten. Strax efter halvtid utökade Milan-stjärnan Hakan Calhanoglu till 3-0 och Turkiet såg då ut att gå mot en klar seger.

Med kvarten kvar reducerade Nederländerna dock till 3-1 efter en klassaktion från Davy Klaassen. Bara ett par minuter senare fick Luuk De Jong bollen i mål för 3-2 efter ett tafatt ingripande från Turkiets målvakt Cakir.

Turkiet återtog dock sin tvåmålsledning när Burak Yilmaz slog till med en riktig drömfrispark kort därefter.

På stopptid fick Nederländerna straff efter en tröjdragning av Ozan Kabak. Memphis Depay klev fram, men målvakten Cakir gick åt rätt håll och räddade. Matchen slutade därmed 4-2 till Turkiet.