TV: Norge missar EM - föll efter förlängningsdrama: "Kyligaste jag sett"

EM-kval (herr)

Norge får inte delta i EM 2021.
Sergej Milinkovic-Savic sänkte Lars Lagerbäcks landslag med ett chippmål till 2-1 under förlängningen i play off-semifinalen.
- Det där är det kyligaste jag sett på länge, länge, länge, utbrast C Mores expert Anders Andersson i sändningen.
- Vi fick ett "pissmål" emot oss, säger Mathias Normann till TV2.

Se Milinkovic-Savics 2-1-mål i spelaren ovan.

Norge tog på torsdagskvällen emot Serbien i Oslo i en play off-semifinal om en plats i EM nästa sommar. Vinnaren mellan landslagen skulle på förhand få vinnaren mellan Skottland och Israel i en play off-final, där vinnaren därefter går in i gruppspelet i EM-slutspelet.

Första halvan av matchen var jämn, samtidigt som få chanser skapades. Borussia Dortmund-anfallaren Erling Braut Haaland var i mitten av halvleken nära, då han nickade mot mål efter en hörna, men utan att få fira. Samtidigt hade även Serbiens Filip Djuricic en fin möjlighet, men lyckades heller inte näta i första halvan av matchen.

I stället kom målen i slutet av första halvlek. Först spelade Aleksandar Mitrovic, i den 82:a minuten, fram Sergej Milinkovic-Savic till 1-0 efter en frispark, och sedan kvitterade inhopparen Mathias Normann för Norge i den 88:e minuten till 1-1. Det stod sig ordinarie tid ut och därmed gick matchen till förlängning.

Då klev åter Milinkovic-Savic, som hoppade in i den 80:e minuten, fram. Lazio-stjärnan var i den 102:a minuten kylig framför mål genom att chippa bollen i nät till 2-1-ledning för bortalaget.

Norge försökte därefter gå framåt, men utan att få utdelning. Serbien försvarade sig väl och höll i slutändan undan till seger med 2-1. Därmed missar Norge EM nästa sommar, medan Serbien får spela play off-final mot Skottland om en plats i mästerskapet.

- Det har inte sjunkit in än. Det är bara tungt nu. Vi fick ett "pissmål" emot oss, säger Norges målskytt Mathias Normann till TV2 enligt VG.

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck var också besviken efteråt.

- Vi mötte ett bättre lag. Totalt sett vann de välförtjänt, det går inte att säga något annat, säger svensken till TV2 enligt VG.

Norge: Jarstein - Elabdellaoui - Reginiussen, Ajer, Aleesami - Ødegaard, Berge, Henriksen, Johansen - Sørloth, Haaland.

Serbien: Rajkovic - Milenkovic, Mitrovic, Kolarov - Ristic, Maksimovic, Tadic, Gudelj, Lazovic - Djuricic, Mitrovic.