TV: Norsk seger mot Slovakien - Haaland och Ødegaard klev fram

Norge besegrade Slovakien med 2-0 på hemmaplan.

Avbryt
Försök igen

Norge slutade trea i sin VM-kvalgrupp bakom Nederländerna och Turkiet. Därmed blir det inget världsmästerskap i Qatar 2022 för vårt västra grannland. I stället väntade en träningslandskamp mot Slovakien hemma på Ullevål i Oslo under fredagskvällen.

De norska storstjärnorna Martin Ødegaard (Arsenal) och Erling Haaland (Borussia Dortmund) fanns båda med från start - och de lyckades båda skriva in sig i målprotokollet.

Matchen såg länge ut att sluta mållös, trots norsk dominans, men då klev Haaland fram. Forwarden blev frispelad i straffområdet och lyfte enkelt in 1-0 i den 77:e minuten. Tre minuter senare fyllde Ødegaard på till 2-0 när han vackert skruvade in bollen i det bortre hörnet. Det blev även slutresultatet.

Norska tidningen Dagbladet delade ut 7 av 10 i betyg till Haaland och Ødegaard, vilket var bäst i det norska laget.

"Spelade bra i hela matchen. 2-0-målet var ett skott från den översta hyllan. Världsklass!", skriver Dagbladet om Ødegaard.

"Märktes inte mycket innan målet. Men så fick han chansen och slog bollen i mål. Så gör en världsstjärna", lyder omdömet om Haaland.

Publicerad 2022-03-25 kl 20:15