Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

TV: Rooney tillbaka från start i England: "Han är bättre nu"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Landslagskaptenen Wayne Rooney slipper nöta bänk i VM-kvalet och grannfejden mot Skottland.
- Han är i en bättre position nu än på vår senaste samling när man ser till hans skärpa, säger Englands förbundskapten Gareth Southgate.

Englands tillfällige förbundskapten Gareth Southgate bekräftade på torsdagen att Rooney får starta i kvalmatchen på Wembley.

Englands lagkapten fick börja på bänken i Englands senaste kvalmatch, 0-0 mot Slovenien, sedan han tappat sin startplats i Manchester United.

- Han är i en bättre position nu än på vår senaste samling när man ser till hans skärpa. Han spelar bra för United och är en spelare som blir bättre när han hittar sin rytm.

- Rooney har bra självförtroende och jag tycker att rutin i en sån här match är viktigt. Jag har inte tvekat över att låta honom spela, sade Southgate.

Rooney har startat i Manchester Uniteds två senaste matcher och gjorde mål i 1-2-förlusten mot Fenerbahce i Europa League.

Samtidigt står både Englands och Skottlands fotbollsförbund fast vid att deras spelare ska spela med vallmoprydda svarta armband för att hedra brittiska offer under första världskriget. Matchen spelas på fredagen vilket också årsdagen av första världskrigets slut 1918.

Fifa godkände, efter en del bråk, för fem år sedan att England spelade med såna armband i en landskamp mot Spanien. Nu säger de nej då de ser vallmon som en politisk symbol, vilka är förbjudet att ha på matchkläderna enligt Fifas regler.

- Det vi gör är moraliskt rätt och jag anser att det också är lagligt, säger Martin Glenn, engelska fotbollförbundets vd.

Se presskonferensen med Gareth Southgate om Wayne Rooney och sin egen framtid i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-10 kl 14:52

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER