TV: Svenskt drömresultat - Sørloth poängräddare för Norge på stopptid

EM-kval (herr)

Rumänien var på väg mot en blytung seger.
Då klev Alexander Sørloth fram på tilläggstid och räddade en poäng åt Norge.

Se Sørloths kvittering i spelaren ovan.

Norge hade matchens första kvalificerade målchans. Martin Ødegaard fick chansen och klippte till med vänsterfoten, bollen gick mot bortre stolpen och rumänernas målvakt Ciprian Tatarusanu fick sträcka ut ordentligt.

Med tio minuter kvar av den första halvleken ropade George Puscas i Rumänien efter straff när han föll i straffområdet - domaren valde att fria.

Rumänernas hetaste chans kom på stopptid när Alexandru Mitrita avlossade en raket som Rune Almenning Jarstein i det norska målet tvingades styra ut till hörna.

0-0 i paus.

Hemmanationen fick chansen att spräcka nollan från straffpunkten i början av den andra halvleken - men Puscas sumpade den möjligheten. Tio minuter senare skulle det dock smälla bakom Jarstein i det norska målet. Efter ett svagt utkast från den norska målvakten hamnade bollen hos Mitrita som behärskat prickade in ledningsmålet för rumänerna.

Kort efter 1-0 var Rumänien ytterst nära 2-0, men ribban var i vägen den gången. I kontringen direkt efteråt var Norge i sin tur väldigt nära en kvittering men rumänerna klarade sig undan med en hörna.

Rumänien såg länge ut att ta hem segern, men två minuter in på tilläggstiden kom den norska kvitteringen. Mathias Normann slog inlägget som Alexander Sørloth nådde högst på och som han nickade in i mål bakom Tatarusanu i det rumänska målet.

De sista minuterna bjöd på en intensiv tillställningen men fler mål blev det inte - utan mötet slutade 1-1.

Rumänien: Tatarusanu - Benzar, Rus, Nedelcearu, Stanciu, Puscas, Bancu, Anton, Deac, Marin, Mitrita

Norge: Jarstein - Elabdellaoui, Hovland, Ajer, Aleesami - Johansen, Berge, Henriksen, Selnæs - Ødegaard, King

Matchen börjar klockan 20.45 och visas på Sportkanalen, men streamas även på cmore.se.